• Säkerhet och trygghet i en föränderlig värld

  Säkerhet och trygghet i en föränderlig värld

  Personlig kontakt och trygg partner i alla säkerhetsfrågor

  Kontakta oss

Scutus - Din säkerhetspartner

Vi som arbetar på Scutus har mångårig erfarenhet från olika befattningar inom polisen, privata säkerhetsföretag och försäkringsbranschen. I vårt kontaktnät finns företag och personer som representerar det främsta inom respektive säkerhetsområde. Vår kompetens och erfarenhet gör att Scutus alltid kan leverera kvalitativa och unika säkerhetslösningar till er.

Nyheter från SVD

 • Ministerns svar till Per: ”Önskar att du stannar kvar”

  Gymnasieminister Anna Ekström (S) kallar den situation som läraren Per Kedland beskriver på SvD Debatt för ”oroväckande”.– Jag blir väldigt orolig när jag hör lärare som uttrycker sig på det här sättet. Min spontana kommentar är att jag hoppas att[…]

  Läs mer
 • ”Sveriges försvar behöver de värnpliktiga”

  Försvarsmakten har i dag samma bemanningsproblem som den hade under 1900-talets första halva. För­klaringen är att yrkesförsvaret sjösattes utan närmare eftertanke. En återinförd värnplikt i kombination med ett yrkesförsvar är en nödvändighet, skriver försvarsdebattören Callis Amid.

  Läs mer
 • Massi Fritz: Vi behöver höja straffen för sexbrott ännu mer

  En kommande utredning föreslår en ny brottsrubricering för de allvarligaste sexualbrotten med en straffskala på upp till tio års fängelse, enligt Ekot. Dessutom tas begreppet ”våldtäkt” bort. Advokaten Elisabeth Massi Fritz tror att fler kommer att dömas, men vill att[…]

  Läs mer
 • ”Vi har sagt från början att vi tycker att hvb-hem är fel”

  På mindre än två år har 19-åriga Faduma Ahmed Abdule från Somalia lärt sig svenska, kommit in på en gymnasieutbildning och fått jobb inom vården.I Trelleborg slipper ensamkommande unga hvb-hem och vårdplaner. Här stöttar arbetsmarknadssekreterare snabbt till studier och arbete.

  Läs mer
 • Känslor slår fakta i USA-valet

  Apropå måndagsnattens tv-debatt; USA:s näste president kan heta Donald Trump, en notorisk lögnare enligt en färsk sammanställning.

  Läs mer